Universe Gold Arany Karikagyűrű Manufaktúra
Universe Gold Kft.
+36-1-299-0464
universe@universegold.hu
1089 Budapest, Magyarok Nagyasszonya tér 4/2.

Gyakran Ismételt Kérdések


Hol készülnek?

Saját tervezésű karikagyűrűink Német technológiával készülnek Magyarországon.

Miből készülnek?

Minden megtekinthető kollekciónk 14 karátos aranyból készül. Bizonyos modelleket 18 karátos aranyból is elkészítjük.

Mik az ötvözetek?

Az értékes fémek kombinációjának értékes arányát hívjuk ötvözeteknek. Pont úgy mint a boroknál a Cuvé-t, amelynek kompozíciója több száz éve született meg, melynek pontos arányai kereskedelmi titkok. A színarany túl lágy lenne és deformálódna, ezért az ötvözetek változó mennyiségű ezüstöt, rezet, és palládiumot tartalmaznak.

A 333, 585 és 750 számok jelzik a színarany tartalmat. Például, az 585 azt jelzi, hogy 1000g aranyban a színarany mennyisége 585g.

Mi is az a gyémánt!

Az angolok mindig is szerették a glosszában kifejezett memóriafuttatásokat, ez vezetett a négy ’C’-hez amely segítségével meghatározhatjuk a gyémánt minőségét: Clarity, Colour, Cut, and Carat (Tisztaság, szín, csiszolás, karát). Manapság a hozzáadott ötödik ’C’ széles körben üdvözölt, ez a bizalom, amely biztosítja, hogy a használt kő nem ’véres gyémánt’.

1. Tisztaság

A legtöbb esetben egy általános nagyítóval is megállapítható a gyémánt minősége. A gyémánt tisztasága a következő kategóriákba van sorolva:

Angol meghatározás Értelmezés
1 internally flawless: if hibátlan belső
2 very very small inclusions: vvsi nagyon nagyon kis zárványok
3 very small inclusions: vsi nagyon kis zárványok
4 small inclusions: si kis zárványok
5 visible inclusions: p1 látható zárványok
6 larger inclusions: p2 nagyobb zárványok

Az Universe Gold Karikagyűrű Stúdió az ’if’ és ’si’ között behatárolt tisztaságú gyémántokkal dolgozik.

2.Szín

A gyémántok szín szerint a következő kategóriákba oszthatóak

Szín Angol meghatározás GIA Besorolás
1 Tiszta fehér R (river) D; E
2 Finom fehér TW (top wesselton) F; G
3 Fehér W (wesselton) H
4 enyhén fehér TC (top crystal) I; J

 

3. Csiszolás

A csiszolás adja meg a gyémánt mitikus ragyogását. Az ideális a ’Brilliant’/briliáns/ amely 56 fazettára van csiszolva. A variációk közt olyan megnevezések szerepelnek, mint a Princess, Trillant, Baguette, Oval vagy Navette. A(z) Universe Gold – Karikagyűrű Stúdió csak tökéletesre.

4. Karát

A kő súlya karátban van meghatározva. Egy karát (Ct.) egyenlő 0,2grammal. A karát „pontokban” van meghatározva. Egy pont 0.01 karátnak felel meg. Egy 25 pontos gyémánt, megfelel 0.25 karátnak, és 0.05 grammnak.

5. Bizalom

A bizalom a gyémánt eredetére vonatkozik. Kizárólag a nemzetközi Kimberley szerződésnek megfelelő gyémántokkal dolgozunk. A nemzetközi egyezmény azokra a gyémántokat zárja ki, amelyekkel fegyverek vásárlása és háborús tevékenységek fizetése történt.

Milyen profilok léteznek?

Különböző szélességgel, magassággal, külső és belső domborúsággal rendelkező karikagyűrű profilokból választhatod ki számodra a legkényelmesebbet és azt, ami legjobban tükrözi az egyéniségedet.

Milyen felületekkel dolgozunk?

Alapvetően 3 típusú felületkezelési technikával dolgozunk, ami első hallásra nem tűnik túl soknak, de ha ezeket a felületeket kombináljuk ezen felül különböző színek felületén használjuk, akkor egy egész nagy paletta fog rendelkezésünkre állni.

Milyen színek léteznek?

Hosszadalmas kísérletezés eredménye képen gyönyörű sárga arany ötvözetet sikerült létre hoznunk, kétféle fehérarany árnyalatból lehet válogatni (fehér, platina-fehér) a zöld-arany és rózsaszín arany ötvözetünket kifejezetten az ínyenceknek ajánljuk.

Mi a belső komfort?

Karikagyűrű viselés kényelmének érdekében a belső domborúságot növeljük, tehát minél domborúbb a gyűrű belseje, annál kényelmesebb a viselése.

Mi a megrendelés folyamata?

Miután megtaláltad álmaid karikagyűrűjét, az értékének 10 százalékának befizetésével indul el a gyártási folyamat.

Loading